NETwerk erkend als Europees Referentiecentrum

28 april 2022

Exact vijf jaar geleden verwierf NETwerk het ENETS Center of Excellence certificaat. Dit jaar zette NETwerk zich nog iets meer op de kaart door officieel erkend te worden door EURACAN als een Europees Referentienetwerk (ERN) voor neuro-endocriene tumoren

ERN EURACAN heeft als doel de kennis, ervaring en expertise van artsen en patiënten(organisaties) op het gebied van zeldzame kankers te bundelen en beschikbaar te maken voor andere artsen en patiënten. Zo krijgen patiënten sneller de juiste diagnose en een zo optimaal mogelijk behandelingstraject. Patiënten met een zeldzame of complexe kanker hebben immers betere kansen in een gespecialiseerd ziekenhuis. Hoe meer ervaring een team heeft, hoe beter de genezingskansen en hoe kleiner het risico op complicaties. Bovendien kunnen gespecialiseerde centra vaak meer vernieuwende behandelingen aanbieden, en heeft de patiënt meer kans om aan een studie te kunnen deelnemen.

Binnen ERN EURACAN is het UZA, naast een referentiecentrum voor NET, ook erkend als referentiecentrum voor zeldzame respiratoire aandoeningen, zoals longvlieskanker of maligne mesothelioom en goedaardige en kwaadaardige gezwellen van de zwezerik of thymus.

Terug naar overzicht